Bezoek aan een zonnestudio kan helpen tegen kanker!

AMSTERDAM - Het bezoeken van een zonnestudio - volgens een verantwoorde planning - kan helpen bij de voorkoming van bepaalde vormen van kanker.

Dit concludeert de branchevereniging van zonnestudio's, Samenwerking Verantwoord Zonnen (SVZ), uit het vrijdag jl. verschenen rapport van KWF Kankerbestrijding over de relatie tussen kanker, zonnestraling en vitamine D.

hoe vaak zonnebanken

SVZ betrekt hierbij het advies dat de Gezondheidsraad in 2009 gaf aan de minister van Volksgezondheid. Dit advies zegt dat er geen gerechtvaardigd verschil kan worden gemaakt tussen zonnebaden en het gebruik van een zonnebank.

UV-licht - dat zowel door de zon als door zonnebanken wordt afgegeven - zorgt voor een lagere kans op borstkanker, dikke darm- en prostaatkanker. Dit hangt samen met voldoende aanwezigheid van vitamine D in het lichaam. Deze vitamine wordt in de huid aangemaakt onder invloed van UV-licht. Zo blijkt onder meer dat mensen met een hoge vitamine D-spiegel in hun bloed een lager risico op dikkedarmkanker hebben.

Regelmatig

Als men weinig in de zon komt of als er weinig of geen zon is, moet men hier op andere wijze in voorzien. Bij de aanbeveling is een zorgvuldige afweging gemaakt tussen de gunstige gevolgen van UV-licht (vorming van vitamine D) en het mogelijke negatieve gevolg, te weten het optreden van huidkanker.
Hierop is een grote kans bij langdurig zonnebaden of anderszins lang verblijf in de zon. Dit leidt gemakkelijk tot verbranding en dat moet ten alle tijde worden vermeden.


Zonnen is gezond

Bron Dagblad TROUW

AMSTERDAM - Zonnen is gezond en vaak vrezen we het zonlicht voor niets. Althans, dat zegt dermatoloog Han van der Rhee, 'de huidarts die ongelimiteerd, maar verantwoord zonnen promoot.'

Van der Rhee, die het boek 'Zonnen mag' schreef, pleit voor verantwoord zonnen. Volgens de arts blijkt de mens door regelmatig te zonnen minder kans te lopen op verschillende soorten kanker. Zonaanbidders zouden hun kans op kanker aan borst, prostaat of dikke darm met ongeveer 20 procent verlagen.

"De laatste jaren wijst een toenemende stroom wetenschappelijke onderzoeken op flinke gezondheidsvoordelen die we uit de zon kunnen halen", aldus Van der Rhee in Trouw.

utrecht

Zoals al langer gedacht blijkt zonlicht verder echt te helpen tegen eczeem, puistjes en psoriasis. Zonlicht activeert ook de vitamine-D-productie in de huid, waardoor botten en spieren verstevigen. Zonnestralen verminderen depressieve gevoelens, doordat de aanmaak van de hormonen melatonine en serotonine wordt gestimuleerd.

Van der Rhee:

"Dus niet verbranden en niet overdrijven, maar wel van de zon genieten."


Zonnebank weer helemaal terug

12-05-2010 | Gepubliceerd 10:36 - 12-05-2010 | Laatst bijgewerkt 10:54

De angst voor huidkanker duurde niet lang. Consumenten gaan gewoon weer onder de zonnebank. Nu wil de sector juist benadrukken hoe gezond het is om onder de zonnebank te gaan.

Vorig jaar kelderde het zonnebankgebruik in Nederland nadat de IARC, een onderdeel van de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) dat onderzoek doet naar kanker, verklaarde dat het gebruik van zonnebanken kanker veroorzaakte. Met deze stellingname kwam de zonnebank in dezelfde categorie terecht als asbest en sigaretten. In de maanden die volgden op publicatie nam het zonnebankgebruik met 20 tot 30 procent af, zo meldt Huib van Heest, woordvoerder van de branchevereniging Samenwerking Verantwoord Zonnen (SVZ).

utrecht

"De belangrijkste terugval in klanten zagen we in de categorie van 30 tot 50 jaar. Jongeren tot 30 bleven gewoon naar de zonnestudio komen", aldus Van Heest.

Maar de angst duurde niet lang. Inmiddels gaan mensen weer vrolijk onder de zonnebank. Nu is het zonnebankgebruik nog maar tussen de 5 en 10 procent minder dan een jaar geleden. "Maar dat hoeft niet met de berichtgeving over huidkanker te maken te hebben. Het gaat economisch slecht, bijna alle sectoren zien een teruggang."

Gezondheidsraad

Met het IARC advies heeft Van Heest niet zoveel op: "Er is in november een rapport van de Gezondheidsraad uitgekomen dat stelt dat de relatie die het IARC legt tussen zonnebanken en huidkanker niet een op een te maken is. Door zonnen wordt vitamine D aangemaakt en dat helpt juist weer om bepaalde soorten kanker te voorkomen." Dat is de reden dat de SVZ juist de gezondheidsaspecten van de zonnebank wil benadrukken. "Het is juist ongezond als mensen nooit in de zon gaan en dan in de zomer hun huid ineens blootstellen aan een enorme dosis UV. Daarom komen we binnenkort met een campagne om te benadrukken dat de zonnebank juist gezond is."

Groeimarkt

"Vooral voor allochtone vrouwen is de zonnebank een uitkomst. Dat zien we als een belangrijke groeimarkt."

De SVZ heeft een 'code of conduct', nieuwe klanten moeten een intakegesprek houden, jongeren onder de 18 mogen niet onder de zonnebank en er wordt aangeraden niet vaker dan 50 keer per jaar onder de zonnebank te gaan. Helemaal onomstreden is deze code niet. KWF Kankerbestrijding zegt "geen voorstander te zijn van een campagne om de zonnebank als gezond te promoten."

"Het is inderdaad zo dat vitamine D beschermend werkt tegen bepaalde vormen van kanker en de afbraak van botten."


Definitieve ontharing met VPL Energist Ultra

(VPL Variable Pulse Light)

Het modernste (3e generatie IPL) en meest krachtige apparaat voor ontharing: de Ultra VPL dé methode voor individuele, permanente haarverwijdering!

ergoline-zonnestudio-hilversum

Vroeger waren behandelingen nog gebaseerd op laser het vervolg hierop waren de IPL (intensed pulsed light) systemen. Inmiddels is er een derde generatie apparatuur ontstaan in de vorm van VPL (variabel pulse light), die de huid op een veilige en veel zachtere manier behandeld.

Ongewenste of overmatige beharing is niet langer een probleem. De verwijdering van ongewenst haar op het gezicht en op het lichaam kan met de Ultra VPL sneller en aangenamer dan ooit! In plaats van scheren, epileren, pijnlijke elektrische ontharing en laser kan nu alle overtollige haargroei op een eenvoudige en pijnloze manier verwijderd worden door de Ultra VPL.

Meer info op www.zonnestudio.info


HILVERSUM - Wauw, prachtig, transparant, open, modern, eigentijds. Het zijn slechts enkele kreten van klanten in het vernieuwde en uitgebreide Jetset. Het vloeroppervlak binnen de Zonnestudio aan de Langestraat is, na bijna 19 jaar in hetzelfde pand, met 330 vierkante meter verdubbeld en met 22 Cabines de grootste en nieuwste
studio van 't Gooi en omstreken, helemaal van deze tijd.

ergoline-zonnestudio-huizen'Er is meer variatie van de apparatuur, zodat iedereen maximaal kan genieten van hetgeen Jetset te bieden heeft', aldus eigenaren Kasper en Anita van Reyendam-Leeuwin. 'Bij Jetset werken gediplomeerde zonneconsulentes, waarvan men een professioneel en deskundig advies kan verwachten. Zoals iedereen weet, moet je nog steeds niet overdrijven met zonnebanken.'

Daarin is niets veranderd ten opzichte van vroeger. Wel zijn de zonnebanklampen tegenwoordig allemaal zeer gedoseerd en moeten ze allemaal voldoen aan de Europese 0.3 norm. Zoals bij Jetset ook het geval is.
Wanneer men hier een of twee keer per week tien tot vijftien minuten gebruik van maakt, is dat meer gedoseerd dan de natuurlijke zon. 'Het is nog steeds zo, dat je minder snel verbrandt (wat dus echt niet goed is) als je al een kleurtje hebt opgebouwd en dat je minder last hebt van
zonneallergie als je een kuur op de zonnebank hebt gedaan.'
Ook uit wetenschappelijke hoek komen steeds meer geluiden dat zonnen ook goed voor je is, stellen Kasper en en Anita. 'Mits met mate heeft zonlicht namelijk veel positieve effecten op de gezondheid. Zonnen ontspant, zorgt voor een betere doorbloeding, maakt vitaminen D aan, verhoogt de weerstand en helpt bij winter somberheid. Bovendien zie je er ook nog eens fleuriger uit. Wat altijd prettig is.'

Verder presenteert Jetset de zogenaamde Collageen Lichttherapie, een ware revolutie op het gebied van Beauty. Deze zeer effectieve (licht) behandeling om het verouderingsproces van de huid tegen te gaan, zorgt voor een gezonde en strakke huid. Een kuurtje van een paar keer ( per persoon verschillend ) vijftien minuten onder het zachte licht en er zijn al verbluffende resultaten. Zonder bijwerkingen en volkomen veilig.

In de aparte Salon zijn er nog diverse nevenactiviteiten onder begeleiding van een Stivas gediplomeerde schoonheidsspecialiste, zoals definitief ontharen via licht-methode, dus veilig en pijnloos.

Ook is er een Shi-hatsu massagestoel, waar ieder zo lang of kort op kan als men maar wil.

Afspraken gaan voor, en er is ruime parkeergelegenheid tegenover de studio in de parkeergarage (ook een ingang aan de Koningsstraat) en op het parkeerterrein naast Gooiland. Zie ook www.zonnestudio.info.

Bron: De Gooi en Eembode


Het Ergoline Collarium Plus Pure Beauty

zonnestudio-hilversumBasicTan zonnestudio JetSet presenteert een ware revolutie op het gebied van beauty. Collageen Licht Therapie is een zeer effectieve behandeling om het verouderingsproces van uw huid tegen te gaan. Een behandeling die de opbouw van collageen en elastine bevordert voor een gezonde en strakke huid. Na acht weken ziet u al dat uw huid jonger en stralender is dan ooit tevoren!

Collageen Lichttherapie

Lichttherapie met het Egoline Collarium Plus toestel
Resulteert in een ware revitalisatie van de huid.

· Het is géén UV.
· Het is géén laser.
· Het is aangenaam rood licht.
· Vergt weinig energie.

Resultaten:

· Verbetert de vitaliteit van de huid.
· Repareert, regenereert en reinigt zichtbaar de huid.
· Vermindert rimpels en fijne lijntjes in de huid.
· Verstevigt en verjongt de huid.

Het belang van collageen

Een tekort aan collageen versnelt niet alleen het verouderingsproces in de huid maar zorgt ook voor een afname van de stevigheid van spieren, pezen en banden. Dit leidt tot een algemene verzwakking van het weefsel. Het effect van Collageen lichttherapie helpt dit proces tegen te gaan en maakt de huid zichtbaar strakker en stralender. Wilt u meer weten?

De Ergoline Collarium Plus voordelen:

· Zichtbaar anti verouderingseffect
· Reductie van rimpels en lijntjes (rond de ogen, lippen, voorhoofd, hals en decolleté)
· Verbetert elasticiteit, stevigheid en soepelheid
· Verhoogt huidcel regeneratie
· Vermindert acne en bevordert genezingsproces van de huid
· Voorkomt en vermindert cellulitis
· Verbetert het vermogen van de huid om vocht op te nemen en vast te houden
· Verbetert de opname van zuurstof
· Activeert de vorming van collageen en elastinevezels
· Activeert de stofwisseling van de huid
· Maakt de huid jong, stralend en strak
· Geen bijwerkingen
· Pijnvrije en aangename behandelingen

Het Collarium is voorlopig alleen in Hilversum beschikbaar.


zonnebanken-utrechtOpeningstijden aangepast!

Op veler verzoek zijn de openingstijden op zaterdag en zondag aangepast: zaterdag tot 21.00 uur en zondag tot 18.00 uur open!

1 Juli 2009 opening BasicTan© zonnestudio SunBob in
Alphen a/d Rijn!

Deze studio in Alphen a/d Rijn maakt sinds kort met een deel van haar zonnebanken gebruik van de BasicTan© formule. Heerlijk zonnen onder een Ergoline zonnebank voor slechts € 10,- (


Zonlicht geneest huidkanker

Mensen met een hoge concentratie van vitamine D hebben meer kans om darm- of huidkanker te overleven dan mensen met een tekort. Zonlicht stimuleert de aanmaak van vitamine D. Darmkankerpatiënten met veel vitamine D hebben 50 procent meer kans te genezen. Uit een andere studie blijkt nog dat mensen met huidkanker en een hoge concentratie van vitamine D meer kleinere tumoren hebben. Het vermindert ook de kans op terugkeer van de tumor met een derde.

Zonnebanken Hilversum

Vitamine D zit in een beperkt aantal voedingsmiddelen als vette vis. Vitamine D beschermt ook tegen osteoporose, diabetes, astma, hoge bloeddruk, depressie en MS.
Professor Julia Newton Bishop: ,,In heel wat landen heeft de bevolking een -te- laag niveau van vitamine D. Veel mensen met huidkanker vermijden de zon aangezien een verbrande huid het risico op de ziekte verhoogt. Maar nu blijkt dat zonnestralen je net kunnen helpen bij deze ziekte. Het geheim is om het juiste evenwicht te zoeken wat je zontijd betreft. Je moet je wel blijven beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.''


Zonlicht helpt bij kankerpreventie

Een frequente blootstelling aan UV-straling helpt bij aan de preventie tegen onder meer borst- en prostaatkanker.

Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van het Hageziekenhuis in Den Haag en het Erasmus Medical Center in Rotterdam. De effecten van UV blootstelling zou achterblijven bij de nieuwste wetenschappelijke kennis op dit gebied.

Nederlandse wetenschappers onder leiding van Dr. Van der Rhee van het Hageziekenhuis en EMC publiceerde hierover in het magazine European Journal for Cancer Prevention. UV-straling Het onderzoek laat zien dat een gematigde blootstelling aan zonlicht een positieve invloed heeft op de gezondheid. In tegenstelling tot de negatieve berichtgeving over de risico's van UV-straling, wordt in dit artikel juist over de bevorderende aspecten voor de gezondheid gesproken. Aldus Ad Brand van het Sunlight Research Forum.

Het Nederlandse onderzoeksteam heeft voor deze studie alle inmiddels beschikbare wetenschappelijke publicaties met betrekking tot UV blootstelling door zon of zonnebank bestudeerd en op waarde geschat.


Zonnebanken in de media - hoe zit het nu precies?

BasicTan geeft duidelijkheid!

De afgelopen weken is er in de media veel aandacht geweest voor zonnebanken. Helaas was niet alle berichtgeving even volledig en soms zelfs onjuist. We merken dat dit enige onrust heeft gegeven bij onze BasicTan klanten en/of hun omgeving. Graag vertellen we je dan ook nogmaals onze visie op het zonnen in relatie tot de meest recente kennis uit wetenschappelijk onderzoek. Wij nemen als professionele zonneondernemers alle wetenschappelijke onderzoeken zeer serieus en houden u als klant graag op de hoogte. In de studio kun je onze medewerkers altijd aanspreken en vragen, maar ook om het thuis even rustig door te lezen, ontvang je deze uitleg.

Frans onderzoek

Alle aandacht in de media begon met een persbericht over een onderzoek van IARC - een groep Franse wetenschappers die de Verenigde Naties adviseert. Deze onderzoekers hebben een bestaand onderzoek uit 2006 opnieuw bekeken en besloten dat de zonnebank gevaarlijk is en derhalve in een categorie moet worden geplaatst. In de media las u misschien al dat dit dezelfde categorie is als mosterdgas of arsenicum. Er was echter nergens te lezen dat in diezelfde categorie ook de natuurlijk zon, bier, zoute vis en bijvoorbeeld rode wijn hoort. De categorie maakt geen onderverdeling over de gevaarlijkheid binnen deze categorie. Het gaat met alle elementen uiteraard om de hoeveelheid die je tot je neemt, maar ook daar wordt niets over vermeld. Bij zonnen is ook de hoeveelheid zon waaraan de huid wordt blootgesteld, ongeacht of dit van de zon of van de zonneapparatuur komt, van groot belang als je de eventuele risico's wilt beoordelen.

Hoeveelheid zon

Wij nemen het onderzoek van IARC erg serieus, maar willen wel graag dat het in de juiste context geplaatst wordt. Aangezien het volledige onderzoek nog niet openbaar is gemaakt, kunnen wij (noch de media!) een volledig oordeel geven over het gehele onderzoek. Bij BasicTan waren we dan ook enigszins verbaasd dat de media zo insprong op dit kale onderzoekspersbericht. Het bracht namelijk geen echt 'nieuws'. Te veel zon is niet goed voor, dat beseffen wij maar al te goed. Daarom zijn wij bij Basictan ook nooit voorstanders geweest van lang bakken op het strand of meerdere keren per week onder de zonnebank. We zijn trots op onze werkwijze waar u van ons deskundige personeel verantwoord advies krijgt voor uw persoonlijke huidtype. We stellen een zorgvuldige zonnekuur samen, waarbij we rekening houden met een verantwoorde opbouw van onze professionele zonneapparatuur. Deze apparatuur schakelt (in tegenstelling tot de zon) automatisch uit na de zonnesessie.

Zonnesessie vs. strand

U ontvangt met onze zonnekuren dan ook geen overmatige hoeveelheid zonlicht, maar een gedoseerde blootstelling die geschikt is voor uw eigen huid. De zonnestralen van onze professionele zonneapparatuur zijn afgesteld op maximaal de sterkte van de zon bij de evenaar - Middellandse Zeegebied. Even een realiteitsschets: stel u komt drie keer per maand bij ons zonnen, gemiddeld negen maanden in het jaar. Wanneer een zonnesessie 16 minuten duurt (onze gemiddelde tijd onder de zonnebank), betekent dat een optelsom van in totaal 432 minuten per jaar (7,2 uur). Wanneer u een weekje op vakantie gaat naar Spanje of Italië en daar zes dagen vijf uur lang in de zon verblijft, zit u al aan 30 uur zonlicht op uw huid. Bovendien is deze blootstelling kort op elkaar, zonder de huid rust te geven, hetgeen bewezen minder goed is. Nu begrijpt u weer precies waarom we je bij BasicTan altijd zo goed adviseren over het verblijf in de binnen- en buitenzon!

Wanneer u nog aanvullende vragen heeft over onze werkwijze, zonlicht, de positieve effecten van vitamine D of de branchevereniging Samenwerking Verantwoord Zonnen, dan horen we het natuurlijk graag! Kom binnen in één van onze vestigingen of stuur een mail naar info@zonnestudio.nl. Dit e-mailadres kunt u ook gebruiken, wanneer u graag een persoonlijke afspraak wenst met onze operationeel manager waarbij hij deze kwestie nog eens toe kan lichten onder het genot van een kop koffie.

Met zonnige groeten!

Bob Scherrenberg en Kasper van Reyendam

P.S. Heeft u ook de opmerking gehoord van onze verontruste minister van Volksgezondheid Ab Klink? Hij wilde jongeren onder de 18 verbieden om gebruik te maken van zonneapparatuur, omdat hun huid nog in de groei is. Daar zijn wij bij BasicTan het volledig mee eens! Dat is dus ook de reden dat we - volgens de geldende wetgeving, want die is er dus al! - deze leeftijdsgrens al enkele jaren hanteren.


1 maart 2009 opening BasicTan zonnestudio Utrecht!

Voordelig zonnen onder de nieuwste Ergoline zonnebanken voor een voordelig vast tarief per bezoek!

Opening zonnestudio BasicTan in Huizen!

Deze nieuwe vestiging van de BasicTan© zonnestudio's is ook weer voorzien van De Zonne-Engel van Ergoline.

Opening zonnestudio BasicTan in Naarden Bussum!

Deze nieuwste zonnestudio is voorzien van De Zonne-Engel van Ergoline. D.m.v. een intelligent besturingssysteem berekent deze zonnebank de juiste dosis uv. Mede hierdoor behaal je in 20 min. het beste bruinings resultaat zonder te verbranden!

De nieuwe 0.3 norm!

Zonnestudio BasicTan© in Huizen en Naarden-Bussum voldoen als eerste zonnestudio's geheel aan de nieuwe 0.3 norm! Dankzij de nieuwste 0,3 Ergoline zonnebanken zijn de bruinings resultaten verbluffend! Kom snel eens langs bij zonnestudio Basictan te Huizen of in Naarden-Bussum en ervaar het zelf!

Op veler verzoek v.a. december 2008 open tot 22.00 uur! (zie openingstijden)!

U ook een eigen studio middels Soft Franchising?

Samenwerken doen wij op basis van soft-franchising. Een intensieve vorm van samenwerken waarbij u als franchisenemer de gelegenheid geboden wordt om gebruik te maken van onze formulenaam en al onze kennis van indoor-tanning.


Sfeerbeeld BasicTan© Huizen

zonnebanken-naarden


Sfeerbeeld BasicTan© Naarden-Bussum

voordelig-bruinen-utrecht


Sfeerbeeld BasicTan© Utrecht

voordelig-zonnen-utrecht


Kiezen voor zonnestudio BasicTan© ligt voor hand, want zonnestudio BasicTan© helpt u bij de opstart van uw onderneming en staat u met raad en daad terzijde wanneer u samen met ons onderneemt. Ook voor het verkrijgen van financiering voor uw onderneming kunt u op ons vertrouwen.

Gunstige financiëring

Als krachtige landelijk speler hebben wij voor u gunstige financieringsarrangementen afgesloten. Zo ziet u maar, aansluiten bij zonnestudio BasicTan© levert u op alle fronten voordeel op.

 

 Ergoline_zonnestudio_philipsErgoline_zonnestudio_logozonnestudio utrecht zonnestudio hilversum zonnestudio naarden zonnestudio bussum